Tiszakönyök Tükre, Internetes kulturális lap.
Tiszakönyök Tükre, Internetes kulturális lap.
Menü
 
Bakajsza András írásai,könyvei
 
2007. év anyagai
 
Tiszakönyök története
 
Tiszakönyök települései
 
Tiszakönyök Tükre
 
Kiadványaink
 
2006. évi programjaink
 
Írók - költők

 
Térség neves vendégei
 
2008 év anyagai
 
2009. Anyagai
 
2010 év anyagai
 
P.Dobrossy Rita Írásai
 
Látogatók
 
Könyvajánló
 
Bakajsza András könyvboritók

Írók - költők

Szajfried Zoltán grafikái


Másfél évtizede indult el a Tiszakönyök Tükre folyóirat

2018.10.4 10:50

 

   A négy évfolyamot megélt lap egyfajta közösségszervező médiumként a Tiszakönyök amatőr művészeinek, kulturális csoportjainak nyújtott rendszeres bemutatkozási lehetőséget, fórumot.

 

   A Sipos Attila záhonyi fotós-videós, vizuális alkotó kezdeményezésére 2002-ben megalakult Tiszakönyök Művészeti és Kulturális Egyesület a helyi kezdeményezések felkarolását, a kulturális értékek felfedezését és közvetítését tűzte ki célul, egy lelkes csapatot toborozva. Az egyesület által szervezett megannyi kiállítás, vándortárlat és a Tiszakönyök Tükre című folyóirat elindítása rendszeres megjelenési, bemutatkozási lehetőséget kínált a térségbeli festők, grafikusok, költők, írók, fotósok számára.      Termékeny kapcsolatokat alakítottak ki a regionális hazai és külhoni társszervezetekkel, valamint lapjuk révén a Diákújságírók Egyesületével is. A rendezvények szervezése és a lapalapítás mellett több kulturális és ismeretterjesztő honlap elindításánál bábáskodtak és a fiatalabb korosztály szárnypróbálgatásait segítették. 2007-ben és 2010-ben még egy-egy terjedelmes tematikus összeállítással jelentkeztek, megjelent számaik pedig ma is hozzáférhetőek a tiszakonyoktukre.gportal.hu oldalon. Legfontosabb szerzőik mások mellett Lakatos Tamás, Mandula József, Pokol Barnabás, Rákosi Katalin, Sipos Attila, Székely Erzsébet, Háda Zoltán, Kovács Bertalan,Szivák Gábor,Keresztényi László,Papp László, Vonó Erika valamint a Dr. Béres József Kollégium ifjú alkotói, diákújságírói voltak, de olyan neves személyiségek is megtisztelték írásaikkal a lapot, mint Balázs Géza, Bakajsza András, Csorba István Kadosa, Minya Károly, Nick Ferenc, Pomogáts Béla, Szayly József, Zajácz D. Zoltán, vagy az Erdélyben élő Dávid Gyula és Vetési László.

Egyesületünk tagjai, Mónus Melinda, Pokol Barnabás, Kiss Sándor, Lakatos Tamás, Sipos Attila és Bernáthné Székely Erzsébet több általunk és más szervezők által rendezett kiállításon mutatták be alkotásaikat.

Mandula József és Köles Zsolt, bekerültek egy tavaly megjelent megyei kiadvány, a Váci Mihály irodalmi lexikonba.

P. Dobrozsi Rita a kisvárdai Várszínház és Művészetek Házában működő KOR- Rock színjátszó körrel színdarabja bemutatására készül.

Hercku Orsolya és Magyarné Homor Katalin több sikeresen bemutatott tánc koreográfusai.

Elismerés illeti Czető Andrást történelmi írásaiért.

 

– Tancsik Róbert –

 

 

Szerző:

Bakajsza András irodarmár

Lektorok:

Néző István helytörténész, Dr.Szilágyi László PHD, történész

Kiadvány fotósa: Sipos Attila

 

 

Nyomdai munkák:Örökségünk Könyvkiadó Kft.

Kiadja: Fényeslitke Önkormányzat


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Óra
 
Számláló
Indulás: 2005-08-31
 
3 D-és képek
 
Tagság Internet címei
 
Egyesület logó
Társoldalak
 
Picasa webalbumok
 
2009. a Magyar nyelv éve képei
2009 a Magyar nyelv éve

 

Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték